هر چند به نظر می آید در دوره کارشناسی طرفداران شیمی کاربردی بیشتر باشد اما شیمی محض نیز علاقمندان خود را دارد. ​​​​هدف از این دوره تربیت کارشناسانی است که در زمینه‌های آموزش در دبیرستان، تربیت کمک پژوهشگر، آماده کردن دانشجویان برای ورود به دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری به منظور تامین کادر آموزشی، پژوهشی مورد نیاز دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی، کارشناسان مورد نیاز صنایع شیمیایی و بی‌نیازی از کارشناسان خارجی بتوانند از عهده برآیند. 

فارغ‌التحصیل شیمی محض در شروع یک فعالیت صنعتی نقش دارد، چرا که او راه کارهای تئوریک ساخت یک ماده را ارائه می‌دهد و سپس یک فارغ‌التحصیل شیمی کاربردی و یا مهندس شیمی طراحی نیمه صنعتی ماده مورد نظر را ارائه می‌دهد.

تفاوت این دو گرایش در نحوه نگرش آنها به علم شیمی است، چون شیمی کاربردی نگرشی کاربردی به علم شیمی دارد و می‌خواهد از آموخته‌های شیمی در صنعت استفاده کند و به همین دلیل فارغ‌التصیلان این گرایش با مفاهیمی که در صنایع شیمی مطرح است، آشنایی بیشتری داشته و بهتر جذب بازار کار می‌شوند. اما هدف شیمی محض پرورش دانشجویانی است که کارهای تحقیقاتی انجام بدهند و با تحصیل در دوره فوق‌لیسانس و دکترا به حل مسائل و ناشناخته‌های علمی شیمی بپردازند. از همین‌رو درس‌های نظری گرایش شیمی محض بیشتر از دروس کاربردی آن است.

هرچند که شیمی محض بیشتر به تئوری‌های عمیق تر شیمی می‌پردازد و شیمی کاربردی با ارائه یکسری واحدهای کاربردی، ارتباط نزدیکتری با صنعت دارد، اما این دو گرایش در سطح لیسانس فرق زیادی با یکدیگر ندارند و اگر کسی مایل باشد از هر دو گرایش اطلاع داشته باشد، می‌تواند در دروس اختیاری، بعضی از واحدهای اختصاصی گرایش دیگر را انتخاب کند. البته واقعیت این است که فارغ‌التحصیلان شیمی کاربردی راحت تر جذب بازار کار می‌شوند که آن هم بیشتر به خاطر عنوان این گرایش است تا معلومات فارغ‌التحصیلان آن و در واقع به نظر می یاد میزان مطالعه در شیمی محض بیشتر است. 

آینده شغلی ، بازار کار ، درآمد

 تعدادی از فارغ‌التحصیلان شیمی جذب صنایع شیمیایی مختلف مثل صنایع رنگ‌سازی، چرم‌سازی، پتروشیمی، موادغذایی، لوازم بهداشتی و آرایشی می‌شوند و در بخش آزمایشگاه های کنترل کیفیت محصولات شیمیایی و یا واحد تولید آنها کار می‌کنند.

برای دانش آموختگان شیمی اغلب کارهست اما آنچه برای شروع نیاز است داشتن اعتمادبنفس است. شیمی جزو معدود رشته‌هایی است که فارغ‌التحصیل آن می‌تواند همیشه مشغول بکار باشد. چون هر کارخانه‌ای، در بخش کنترل کیفیت کالاهای ساخته شده نیاز به یک شیمیست دارد و یا در تمام صنایع احتیاج به فارغ‌التحصیلان شیمی داریم تا مواد اولیه را با توجه به استانداردهای جهانی بررسی کرده و رد یا قبول بکنند.

فارغ‌التحصیلان این رشته توانایی تغییر و تبدیل بر روی مواد خام را دارند و به یاری همین توانایی ‌، تعداد زیادی از فارغ‌التحصیلان این رشته کارگاه ها یا کارخانه‌های شیمیایی کوچک یا بزرگ دایر کرده و در کار خود نیز موفق بوده‌اند. در ضمن فارغ‌التحصیل شیمی می‌تواند در کارگاه ها و کارخانه‌های تهیه مواد آلی، دارویی ،‌رنگ ها ، رزین‌ها و تهیه و ترخیص مواد معدنی کار بکند. اما اغلب دانش آموختگان شیمی محض مشغول به تدریس و یا کارهای پژوهشی می شوند وفکر می کنم پیدا کردن کار برای دانش آموختگان شیمی کاربردی ساده تر باشد، اما در انتخاب رشته برای کارشناسی ارشد بین هر دورشته گزینه ها یکی می باشد و برای ادامه تحصیل فرقی ندارد مدرک تحصیلی شما شیمی محض باشد و یا کاربردی. دانشجوی این رشته لازم است در دروس ریاضی، شیمی و فیزیک، قوی باشد و رشته شیمی را دوست بدارد یعنی از مطالعه درس شیمی لذت ببرد و به این رشته علاقمند باشد.

فروشگاه دروس شیمی دبیرستان

حل المسائل شیمی عمومی 1 چا مورتیمر

مقاله ای از جدول مندلیف(رایگان)

12 اصل شیمی سبز پایه دهم

نمونه سوالات نهایی شیمی 3 رشته ریاضی

جزوه طلایی شیمی دوم دبیرستان

مقاله ای مواد تشکیل دهنده صابون(رایگان)

 

 

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها